Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

„Аз Вярвам и Помагам“ събра 31 тона капачки от последното събитие във Варна

Рекорд от събрани 31 тона капачки по време на мащабното събитие от 29 април във Варна. Това отбелязаха от „Аз Вярвам и Помагам“ в писмо до медиите.

„За нас от благотворителна кампания за събиране на капачки „Аз Вярвам и Помагам“ е изключително удоволствие да споделим с Вас, че по време на мащабното събитие за събиране на капачки и стотинки на 29.04.2023г на площада пред Катедралата в град Варна успяхме да съберем и предадем за рециклиране 31 000 кг пластмасови капачки! Стойността на предадените 31 тона капачки се равнява на 24 800 лв, които вече са преведени по сметката на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам““, написаха от сдружението.

Всички тези тонове капачки и събраните средства ще се използват в помощ събирането на 500 000 лв и за закупуването и даряването на:

– Кауза 1: Първият в България мобилен пункт за кръводаряване, който ще бъде транспортно средство (подобно на линейка на външен вид), но вътре ще бъде изработено и оборудване като мини лаборатория наподобяваща кръвните центрове в които се прави кръводаряването;

– Кауза 2: Специализирана Неонатална линейка (линейка само за превозване на бебета) в помощ на хиляди бебета;

– Кауза 3: Специализирана и скъпоструваща медицинска апаратура и оборудване за Детска хирургия, където се лекуват, оперират и спасяват животите на хиляди бебета и деца.

„Припомняме, че от началото на кампанията преди 8 години до днес заедно с хиляди хора събрахме и предадохме за рециклиране над 272 000 килограма капачки.

Успяхме да закупим и дарим 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родителните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ „проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Св. Анна – Варна“, които са помогнали на хиляди бебета и деца от цяла Североизточна България.

Заедно с цялата тази статистика само преди два месеца дарихме в ЦСМП Варна и първата за град Варна специализирана Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“ на пазарна стойност над 350 000 лв, които са събрани от капачки, стотинки и дарения.

За всеки, който желае да ни подкрепи чрез дарение Ви споделяме, че официалната сметка на кампания „Аз Вярвам и Помагам“ е:

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)
IBAN: BG57BPBI79451069521301
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: СДРУЖЕНИЕ „АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ
Основание: ДАРЕНИЕ“, пишат още от „Аз Вярвам и Помагам“.

Източник: НАЧАЛО – ВАРНА новини – Коректният източник на информация!

Подобни публикации

Back to top button