Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

COVID-19 атакува Варна. Обявиха кога трябва да се върнат противоепидемичните мерки

„Острите респираторни заболявания са на високо ниво”, заяви д-р Анка Баева, РЗИ-Варна. „За предходната седмица те са 201 със 7 усложнения. За тази седмица са 175 със 17 усложнения, а за последните 4 дена са 20 усложненията”, каза д-р Баева, предаде Нова телевизия.

По думите й случаите се очаква да нараснат през есента. Тя препоръчва имунизацията. По отношение на COVID-19 случаите ежедневно се увеличават, обясни още тя. Категорично се завърна COVID-19, казва и общопрактикуващият лекар д-р Мирослав Спасов.

„Всеки ден регистрираме нови пациенти”, обясни д-р Спасов. По думите му доста голям процент от хората отказват да се тестват, не се лекуват или се самолекуват.

„Миналата седмица правихте репортаж, че в Пловдив едно училище е затворено и децата са преминали онлайн форма на обучение”, припомни д-р Спасов.

„Ако погледнете официалната статистика, за миналата седмица заболеваемостта достигна, мисля, че беше 129 случаи на 100 хиляди. Да не се сърдим, че ако не се пазим и минем 200 на 100 хиляди, трябва да се възстановят противоепидемичните мерки, което мисля, че никой не желая”, каза д-р Спасов.

Интересът към ваксините срещу COVID е нараснал. Огромен е интересът към ваксини срещу грип, казва още докторът.

Източник: Нова Варна

Подобни публикации

Back to top button