Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Делфинариумът във Варна връща плуването с делфини

Това ще стане от 1 май

„Делфинариум Варна“ връща плуването с делфини от 1 май 2023 г.. Атракцията беше временно преустановена заради пандемията от COVID-19. От нея могат да се възползват всички, които имат навършени 12 години.

Това не е медицинска или лечебна процедура и също посетителите не трябва да страдат от кожни, психически и други тежки болести, които биха се усложнили във водна среда. Освен това е строго забранено да се влиза при делфините след употребата на алкохол.

Плуването с делфини се извършва с индивидуални поплавачни жилетки. Въпреки това трябва да умеете да плувате поне на елементарно ниво. Дълбочината в тази част на басейна е 3 м, а температурата на водата през цялата година е между 21 и 24 градуса.

Контактът с делфини се осъществява групово заедно с максимум още пет други посетители. Преди плуването се провежда инструктаж от треньор, който обяснява какво трябва и не трябва да правите. След това трябва да подпишете декларация, че сте запознати, разбирате условията и ще спазвате указанията на треньорите. Придружители на участниците не се допускат по време на атракцията.

Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф. Той заснема всеки участник поотделно, а кадрите се изпращат по имейл.  По ваше желание на излизане можете да ги получите и на хартия срещу допълнително заплащане.

„Делфинариум Варна“ работи и прави в момента по две представления на ден – в 12 ч. и в 15.30 часа. Това е любимото място на всички деца от Варна и областта. Те ще могат да се срещнат с любимите си делфини Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Децата ще се запознаят с невероятните спортни и акробатични умения на нашите питомци. Скокове на височина, за които ние хората само можем да мечтаем. Двойно салто, троен аксел.

Ще видите как делфините спасяват човек във водата. Те ще ви попеят. Ще танцуват рокендрол и валс. И да не пропуснем играта с публиката – Цар Футбол.

Пригответе се да загубите дъх от емоции и радост. И още от сега ви казваме – делфините обожават аплодисментите на публиката, те са тяхната голяма награда.

Кафе-сладкарницата също работи и предлага най-вкусните лакомства за малки и големи.

Източник: Черно море – Новини от Варна, България и Света – Chernomore

Подобни публикации

Back to top button