Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Федерален съдия от САЩ ще изнесе публична лекция в Икономическия университет във Варна

Федералният съдия от САЩ Дейвид Кемпбъл ще изнесе в Икономическия университет във Варна публична лекция за дигитализацията в съдебната система. Това съобщи доц. д-р Андриана Андреева, ръководител на катедра „Правни науки“ и на Университетския център по медиация в учебното заведение. Публичната лекция на съдия Кемпбъл ще се проведе на 11 април. Тя е в рамките на традиционната Седмица на правото, която се провежда в университета. Както БТА информира, инициативите по случай Седмицата на правото започнаха на 6 април с откриването на изложбата „Златни страници“ в университетската библиотека.

В рамките на Седмицата на правото ще се проведе студентска научна сесия, както и среща, посветена на медиацията, която ще събере млади хора и преподаватели с медиатори от института „Итера“ и от Университетския център.

За 12 април е планирана още една публична лекция – на съдия Ангелина Лазарова от Апелативния съд във Варна. Тя ще говори за изкуствения интелект в съдебното производство.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button