Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Художествения музей “Георги Велчев” във Варна открива годишната си изложба

Традиционната годишна изложба на Художествения музей „Георги Велчев“, филиал на Градската художествена галерия във Варна, представя 14 утвърдени местни творци, разказа за БТА уредникът му Боян Боев. Той подчерта, че експозицията включва живопис и скулптура, като творбите са от последната година.

Представените работи са многообразни, но всъщност не си пречат, а по-скоро се допълват и това допринася за единството на изложбата, коментира още Боев. Всички включени автори са свързани с Художествения музей – имали са самостоятелни изложби, или техни произведения са били част от сборни експозиции, и всъщност са ядрото на артистичния кръг около културния институт. С живопис пред публиката се представят Боряна Симеонова, Боян Боев, Боян Янев, Веселин Начев, Деан Даракчиев, Димо Миланов, Иван Минчев, Мария Зафиркова, Мария Чакърова, Сашо Анастасов, Стефан Кулев и Цветан Кръстев, а със скулптура – Венелин Иванов и Христо Христов.

През март 2024 година публиката ще има възможност да види в Художествения музей изложба на Петко Петков–Ломски, разказа още Боев. По традиция културната институция ще се стреми и през следващата година ежемесечно да представя пред публиката различни автори. Винаги се стремя да включвам и млади творци, но за съжаление през последните години те стават все по-малко, допълни Боев. Според него причината за това не се дължи на намаляване на талантливите българи, а на факта, че хората са все по-комерсиални и да си художник не е престижно.

БТА

Подобни публикации

Back to top button