Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Изграждат шест нови парка във Варна

С проектиране и изграждане на шест нови парка планира да се захване тази година Община Варна. Работата е част от реализирането на програмата „Зелена Варна“, ангажирана с изграждането и развитието на парковите зони в града. Дейностите ще се случат със средства от общинската капиталова програма, която възлиза на 265 млн. лева.

Това стана ясно при представянето на проектобюджета за 2023 година от кмета Иван Портних, предаде репортер на Moreto.net.

Паркове се предвиждат в „Младост“, „Възраждане“, на ул. „Александър Стамболийски“ в „Чайка“, „Кайсиева градина“, Цветен квартал и на „Жеравен връх“. Ще се направят стъпки към прехвърляне за общинско управление на общинските терени около Паметника на Почивка. Започва работа и по паркоустройствения план на Аспарухов парк.

В зелената програма е включено още изграждане на паркови зони във всички села в общината. Има идея общинските гори, които са над 2000 дка, да бъдат приобщени към зелената система на града и леко социализирани като места за разходка и отдих.

Източник: Морето

Подобни публикации

Back to top button