Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Летище Варна посрещна първия полет за лято 2023 г. с организирани туристи от Люксембург

На 5 май на Летище Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, откри активния летен сезон, посрещайки туристи от първия полет от Люксембург на авиокомпания Luxair за тази година с впечатляваща водна арка, много изненади, сувенири и мускали с българско лавандулово масло, на което България е производител номер 1 в света.

От 21 години насам, авиопревозвачът Luxair осъществява полети без прекъсване до Летище Варна, дори и по време на COVID-19. Лятната им полетната програма ще се изпълнява до края на месец септември.

От средата на този месец започват да се извършват първите чартърни полети от Германия, като седмица след това стартират и първите чартъри от Полша.

През този сезон имаме рестарт на полетите от Хелзинки, които стартират от началото на месец юни, след тригодишно прекъсване.

И тази година Летище Варна ще посрещне две нови авиокомпании Arkia Israeli Airlines и Braathens International Airways, които ще  изпълняват чартърни полети до Варна съответно от Тел Авив и от Копенхаген.

Очаква се сериозен интерес и от страна на чешките туристи до Северното Черноморие, като за първи път ще се изпълняват и директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна.

За любителите на пътешествията това лято ще се предлагат още повече възможности за директни полети до нови интересни дестинации:

  • От началото на май националният авиопревозвач Bulgaria Air увеличава честотите на полетите си от София до Варна, като през делничните дни по 3 пъти на ден, а в събота и неделя по 2 пъти дневно;
  • На 5-ти юни Air Serbia стартира нов маршрут с редовни полети от сръбската столица Белград до Варна;
  • От 6-ти юни редовни полети ще бъдат оперирани също и до новото летище Радом във Варшава, които ще се изпълняват от полския национален авиопревозвач LOT Polish Airlines.
  • В допълнение, през тази година Ryanair ще предлага и директни полети до Краков, стартиращи от началото на юли.

Очакваме ръст на трафика през 2023 спрямо изминалата 2022 г., но и тази година не се очаква да бъдат достигнати нивата от 2019 година.

Летище Варна с нетърпение очаква да обслужи всички пътници и гости с характерното си високо ниво на качество на услугите и да осигурява спокойно пътуване на пътуващите!

Източник: Новини Варна Днес+

Подобни публикации

Back to top button