Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Малък фестивал на куклите от 20 до 22 май

Първо издание на Малък фестивал на куклите ще се проведе от 20 до 22 май във Варна. Събитието ще предложи шест представления на сцената на Народно читалище „Отец Паисий“. Много от тях са с участия на наши и международни фестивали и носители на награди, включително „Икар“, съобщи организаторът на форума Дарина Колева.

В събота зрителите ще видят „Лече Буболече“ на творческия тандем Петър и Жени Пашови от пловдивския театър „Хамелеон”. Представлението е за най-малките, озвучено с музика на Вивалди, с кукли и декори, направени от естествени материали. Същия ден във Варна ще се играе отново и „Слънчев лъч“ на Театър „ДА” от София. Спектакълът гостува във Фестивалния център в крайморския град през 2017 г., след което бе показан и пред възпитаниците на детските градини „Изворче“ и „Детска радост“, припомни организаторката.

Носителят на награда „Икар“ 2007 за най-добър куклен спектакъл „Барон Мюнхаузен“ ще бъде показан в неделя. Той е продукция на столичното „Ателие 313” и Кукления театър в Стара Загора. Носител е и на други отличия, сред които за режисура на Славчо Маленов и за мъжка роля на Георги Спасов на 14-тия международен куклен фестивал „Златният делфин” във Варна през 2008 г.

На варненска сцена ще гостува и копродукцията на Театър „199“ и Фондация „Горе на дървото“ „Червената шапчица“ на режисьора Румен Гаванозов, която има номинация за „Икар“ 2017 за куклен спектакъл. Фондацията ще покаже и спектакъла си „Малката нула“ на 21 май.

По думите на организаторката, „черешката на тортата“ на първото издание на Малкия фестивал на куклите е представлението „Новите дрехи на царя“ по Ханс Кристиан Андерсен на театрите „Арт Ленд“ и „Корсар“, подходящ за възрастни и деца над 4-годишна възраст. Режисурата е на Мария Банова, а музиката – на Милен Апостолов и Димо Стоянов.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button