Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

Междуведомствен координационен форум за бежанци се проведе в Община Варна

Първи междуведомствен координационен форум относно мерките за подкрепа на бежанците от Украйна се проведе днес в Община Варна по инициатива на УНИЦЕФ и на Върховния Комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН). Форумът бе открит от Седа Кузуджу, представител на ВКБООН за България, която се включи онлайн , и от кмета Иван Портних. Модератор на разговорите бе Хайонг Ким, координатор на агенциите на ООН.

„Варна се гордее с доброволците и тяхната спасителна сила. За нас като община най-важното е, че украинските бежанци са равнопоставени с гражданите на Варна. Важно е също да бъде създадена ефективна система за мониторинг и обратна връзка заедно с Върховния комисариат и УНИЦЕФ, така че да имаме визия за постигнатите резултати и при необходимост да се предприемат коригиращи действия, каза кметът.

Според Седа Кузуджу регионалните междуведомствени срещи са изключително важни за всички партньори, защото могат да допринесат за подобряване на съвместната работа и координацията. Тя благодари на кмета и екипа на Община Варна за доброто сътрудничество и посочи, че се надява подобни срещи да се проведат и в бъдеще.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с регистрации на раждане/смърт, брак/развод, проблеми при пенсионирането на граждани от Украйна, координация и потребности в областта на образованието, здравеопазването и социалното включване. В срещата участваха секретарят на Общината Нора Момчева, представители на дирекциите „Здравеопазване“, „Социални дейности“, „Образование и младежки дейности“, на Асоциацията на семейните лекари, както и представители на фондации и неправителствени организации, които работят с украински бежанци. След официалната част участниците в срещата проведоха неформални разговори по ресори, с цел създаване на преки контакти за по-активна работа.

Източник: Новини от Варна – News.bg

Подобни публикации

Back to top button