Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

На Лазаровден: Да създадем парк при аязмото „Св. св. Константин и Елена” във Варна

Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” продължава своята инициатива за облагородяване на средата около параклиса при аязмото „Св. св. Константин и Елена” в местността „Ментешето” на варненския квартал „Владислав Варненчик”.

На 8 април – Лазаров ден, Духовно-просветният център организира доброволческа инициатива за почистване на двора и прилежащото пространство край аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена”, както и за поставяне на указателни табели, по пътя към параклиса.

С това продължава грижата на центъра за поддръжката на аязмото, която започна през 2021 година. През предишните години мястото беше почистено и оградено и беше изградена каменна чешма. Тази година ще бъдат засадени млади дръвчета, за да се създаде паркова атмосфера около храма. Дръвчетата са осигурени от организаторите.

Дейностите се извършват със съдействието на църковното настоятелство и християните от енорията на храм „Св. Димитър Солунски” в кв. Владиславо. В доброволческата инициатива, както и досега, ще се включат младежите от Духовно-просветния център.

Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” кани всички желаещи – деца, младежи и родители, през седмицата на гората и в навечерието на Цветница да засадим заедно новите дръвчета в парка към аязмото.

Тръгване от Духовно-просветния център – 10:30 ч.

Сборен пункт при параклиса и начало – 11:00 ч.

За информация: 0889 419 418, contact@arhangel.bg

Източник: Новини | Moreto.net – Варна

Подобни публикации

Back to top button