Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Над 250 деца участваха тази година във Варна в конкурса „Будител”

Над 55 проекта са отличени в седмото издание на Националния ученически конкурс за историческа памет „Будител”, който се провежда във Варна по инициатива на Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия в града, съобщи БТА. С 200 индивидуални и колективни проекта – доклади, есета, видеа, презентации, филми и драматизации, взеха участие над 250 деца от 40 населени места в страната.

С наградата на кмета на Варна бяха удостоени възпитаниците на Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ от София и на школа „История” към Първа езикова гимназия във Варна. Бяха присъдени и специални призове от фондация „Българска памет“, Регионалния исторически музей, Държавния архив, Фондация „Христо Ботьов“, Националната асоциация „Георги Ст. Раковски”, Националния дворец на децата, Училищното настоятелство към гимназията домакин, евродепутата Емил Радев, който е възпитаник на Първа езикова гимназия във Варна.

Конкурсът е посветен на 175-годишнината от рождението на поета революционер Христо Ботев, 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски и 145 години от освобождението на България.

Отличията бяха връчени на церемония в Юнашкия салон в рамките на Националната ученическа конференция на тема „Завещаната ни свобода”, която се провежда днес във Варна.

Източник: Паралел 43

Подобни публикации

Back to top button