Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Повече от 100 компании участват в изложението “Храни и напитки за туризма & ХОСТ индустрия” в Златни пясъци

В поредното, 19-о издание на изложението “Храни и напитки за туризма & ХОСТ индустрия”, което се провежда в курорта “Златни пясъци”, участват 110 компании. Това каза за БТА управителят на фирмата организатор “Пачуърк Агенция за комуникации” Тодор Сотиров. Той допълни, че на форума, който ще се проведе на на 27 април в к.к. “Слънчев бряг”, се очаква да участват 135 фирми.

Сотиров коментира, че броят на участниците в изложението все още не може да достигне нивата от 2019 година, но се приближава почти на 90 процента до него. За годините на пандемията – 2020 и 2021 г., при нас спадът беше 100-процентов, каза Сотиров и допълни, че през първата година не е имало никакви събития, а през втората участниците са били по-малко от 50 на сто в сравнение с предишни издания на проявата.

На изложението ще има представени и много чуждестранни компании, които обаче не присъстват пряко, а чрез българските си дистрибутори и представители. На форума е представен целият спектър на хранително-вкусовата индустрия – от най-големи световни брандове до специфични регионални производства, биохрани и бионапитки.

Сотиров уточни, че преди пандемията са провеждани две отделни изложения – за храни и напитки и “ХОСТ експо” за хотелско оборудване, системи и технологии. В момента обаче няма капацитет те да се провеждат по отделно и по тази причина са организирани заедно.

Хотелиерите и ресторантьорите са оптимисти за новия летен сезон, каза още Сотиров и допълни, че увереността е на база записвания към момента. Той уточни, че големите ресторанти и хотели са позитивно настроени за сезона.

“Не знам дали ще достигнем нивата от 2019 година, но със сигурност ще се приближим до тях”, каза още той.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button