Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Проф. д-р Светослав Георгиев е новият ректор на МУ – Варна

Проф. д-р Светослав Георгиев е новият ректор на Медицинския университет (МУ) „Проф. Параскев Стоянов“ във Варна, съобщиха от учебното заведение. Той е избран с пълно мнозинство от членовете на Общото събрание на университета в петък. До момента проф. Георгиев заемаше длъжността зам.-ректор „Кариерно развитие“ в МУ – Варна.

Пред членовете на събранието досегашният ректор проф. д-р Валентин Игнатов е отчел, че през последните години учебното заведение се развива изключително успешно, въпреки предизвикателствата, свързани с пандемията. Той е акцентирал върху увеличаване броя на студентите, развитието на научно-изследователската дейност, разкриването на нови специалности и високото качество на обучение в университета. В момента в МУ – Варна учат 6234 студенти, от които 1881 чуждестранни от 50 държави.

Новият ректор проф. д-р Светослав Георгиев е завършил медицина през 1986 г. във Варна. Професионалната му кариера в университета започва като асистент по кардиология към Катедрата по вътрешни болести през 1987 г. От 2007 г. той е ръководител на Катедрата по вътрешни болести и на Учебния сектор по кардиология и ревматология. Основните му интереси са свързани с неинвазивната и инвазивна диагностика и терапия на съдовите и клапни сърдечни заболявания. Основател и ръководител на първата клиника по инвазивна кардиология в Източна България през 2006 г.

Източник: НАЧАЛО – ВАРНА новини – Коректният източник на информация!

Подобни публикации

Back to top button