Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

РЗИ-Варна: Няма опасност за почиващите на родното Черноморие след инцидента с язовир „Каховка“

Не съществува опасност за хората, решили да почиват на родното Черноморие, след инцидента с украинския язовир „Нова Каховка“.  Това заяви пред Нова ТВ експертът от РЗИ-Варна д-р Веселина Божилова.

„Последните проби, които са взети на 12 юни, показват, че не съществува опасност за живота и здравето на къпещите се. Това са проби на морската вода, които са взети от плажовете във Варна”, посочи тя.

Три допълнителни пункта по крайбрежието следят за потенциален риск от замърсяване при различните течения, като те ще измерват и допълнителни показатели, съобщиха от Министерството на околната среда и водите в четвъртък.

През тази година няма да се затвори нито един плаж заради замърсяване, увери министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков пред бТВ в четвъртък вечерта. Той също каза, че няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море и че солената морска вода не е благоприятна среда за разпространението на замърсяване.

Източник: Новини Варна Днес+

Подобни публикации

Back to top button