Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Стартират процедури за технически проект за ремонт на Аспаруховия мост

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще направи задание за изработване на технически проект за ремонта на Аспарухов мост. Това стана ясно след среща във Варна на регионалния министър Иван Шишков, кмета на града Иван Портних и председателя на УС на АПИ инж. Веселин Ангелов, предаде репортер на Moreto.net.

Ангажимент на Общината ще бъде финансирането на частта с осветлението и тротоарите.

„Ще струва толкова, колкото ще предвидим в проекта. Затова ще направим така, че да има конкретно задание и да не се бавим, защото и тук ни чака работа, която за съжаление трябва да свършим по-рано“, каза регионалният министър.

Кметът Иван Портних заяви, че със собствени средства местната управа е направила технически паспорт на съоръжението още през 2020 година. Очертани са мерки, касаещи и конструктивната част, които биха могли да послужат при проектирането.

„Дотук имаме заявка за активна работа. Надявам се това наистина да стане факт, защото ремонтът на Аспаруховия мост е много важен за нашия град“, каза кметът на Варна.

Източник: Moreto.net – Варна

Подобни публикации

Back to top button