Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

През юни Варна ще е домакин на конференция на Съюза на астрономите

От 14 до 16 юни Народната астрономическа обсерватория с планетариум във Варна ще бъде домакин на 16-ата конференция на Съюза на астрономите в България, съобщи за БТА директорът на институцията Свежина Димитрова. По думите й се очаква за форума да пристигнат и две от дъщерите на световноизвестния учен Фриц Цвики. В рамките на конференцията ще бъдат наградени победителите в ученическия конкурс, който Обсерваторията обяви през март. Димитрова припомни, че състезанието е за ученици и е посветено на 125-годишнината от рождението на Цвики, който е роден във Варна и е работил в Швейцария и САЩ.

На 22-ри май Обсерваторията обявява Ден на отворените врати. Инициативата е посветена на 55-ата годишнина на астрономическия комплекс. Димитрова уточни, че през 1963 година във Варна е основан астрономически клуб, а през 1968 година започва да действа Астрономическата обсерватория, Планетариумът и Махалото на Фуко, което все още е единствено в страната.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button