Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Във Варна представят първата в България световна изложба на котки

Ще бъдат показани над 22 породи

Над 22 породи котки ще участват в първата за България Световна изложба на котки, която ще се проведе на 22 и 23 април в Двореца на културата и спорта.

Това каза за Радио Варна Светлана Йоргова от организаторите на проявата.

За първи път у нас ще бъде представена породата менует дългокосместа, която се отличават с по-къси лапи.

Още две редки породи ще бъдат представени в България за първи път – бирманска и савана.

Програмата включва представяне на участниците и на редките екзотични породи. Ще има многобройни рингове и конкурс за красота на котки „Мистър Котка и Мис Котка“.

Най-впечатляващата част, която привлича много публика е представянето на котенца от малки породи до брутални гиганти от котешкия свят, каза още Светлана Йоргова.

На изложбата всеки ще има възможност да общува с професионални развъдници и да се запознае с породата котки, която харесва, допълни тя.

В България след големия интерес към британските породи, в момента много търсени са шотландските клепоухи, мейн кун, както и бенгалските породи.

Организатор на събитието е Съюза на фелинолозите в България съвместно с израелския клуб Royal Cat и турския клуб Pati Saray. Изложбата ще се проведе по правилата на Световната федерация на котките WCF.

Източник: Новини Варна – Chernomore

Подобни публикации

Back to top button