Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Вход свободен и много атракции за Деня на бащата на 10 юни

На 10 юни (събота) с вход свободен от 10:00 до 18:00 часа и много атракции във Военноморския музей ще се проведе Денят на бащата, посветен на специалната връзка между детето и таткото.

Незабравим и вълнуващ старт на лятото очаква всички гости на Музея. Те ще бъдат провокирани да се включат в активности, предизвикващи тяхната бързина, съобразителност и ловкост. Ще се запознаят с професията на водолаза, подготовката и екипировката за гмуркане и ще участват в образователни игри с награди. Предвидено е и време за творческа изява – за онези, които се осмелят да се впуснат в декорацията с жив скандинавски мъх или да изразят вдъхновението си с цвят.

Деца и родители ще се състезават с роботи-бойци, ще разберат от какви елементи са изградени малките машини и как се задвижват, а специален робот ще изстрелва възможно най-надалеч хартиени ракети. Най-малките пък ще се запознаят с историята за Рибко и японския картинен театър Камишибай.

През целия ден ще ви очакват г-н Шишеяд и гладната за кенчета г-жа Преса, за които може да донесете непотребни пластмасови бутилки и алуминиеви кутийки, които да рециклираме.

Заедно с любопитните атракции посетителите ще имат възможност да разгледат постоянната експозиция на музея и временната изложба „Хладното оръжие в Българската армия – символ на доблест и чест“.

ПРОГРАМА

10.00 – 12.00 ч.: Изкуство и декорация от жив скандинавски мъх с „Хоопо арт“;

10.00 – 15.00 ч.: Как се става водолаз с Морски клуб „Приятели на морето“;

10:00 – 18:00 ч.: Да рециклираме заедно с Power Jump

12.00 – 15.00 ч.: Да опознаем роботите и програмирането с Училище по роботика Robopartans;

15.00 – 18.00 ч.: Творческо ателие със Сдружение „Арт-визия“;

16.00 – 18.00 ч.: В света на приказките и японския театър Камишибай с Treehouse.bg – Books & Wooden Toys.

Вход свободен обявява и Парк-музей „Владислав Варненчик“.

Празникът ще започне със специална демонстрация на умения по пожароприложен спорт. Ще осъществим желанието на всички наши малки и по-големи приятели да разгледат отблизо истински пожарен автомобил. Деца и родители ще могат да се включат в интерактивни игри, демо-уроци на компютър, както и да очакват подаръци и други изненади.

Любителите на творчеството и изкуството ще изпробват уменията си в грънчарството и изработването на шевици, а търсещите предизвикателства ще разберат какви са изпитанията, които преодоляват скаутите. Те ще се изправят лично пред слаг лента, паяжина, парашут, вървене по стъпки, правене на възли, решаване на загадки, палене на огън чрез магнезиева запалка и памук… Малчуганите ще се забавляват още с комбинираната дисциплина Lazer Run (бягане със стрелба) и ще се упражняват във фехтовка. Ще бъде проведен и мастерклас, разкриващ пътя на себеусъвършенстването и овладяването на силата чрез бойните изкуства.

ПРОГРАМА

10:00 – 13:00 ч.: Стани огнеборец – демонстрация на Школата по пожароприложен спорт „Огнеборец“ към ОДК – Варна;

10:00 – 18:00 ч.: Интерактивни игри, програмиране и алгоритми с училище по програмиране Algorithmics Varna;

10:00 – 16:00 ч.: Скаутски лагер, игри и преодоляване на препятствия със Скаутски клуб „Владислав Варненчик“;

11:00 – 12:30 ч.: Творчество с глина с Етнолагери „Край огнището“;

13:00 – 15:00 ч.: Фехтовка и бягане със стрелба заедно със Спортен клуб „Одесос – 2008“;

13:30 – 15: 00 ч.: Българската шевица – арт работилница с Етнолагери „Край огнището“;

15:30 – 16:00 ч.: „Приказка за Пита“ от Жени Костадинова с Етнолагери „Край огнището“;

16:00 – 18:00 ч.: Тренирай себе си с Клуб по айкидо „Шисейкан“.

За контакти: 0886 86 89 78 – Величка Киндекова

Източник: Новини Варна Днес+

Подобни публикации

Back to top button