Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Женският глас на Варна в изложбата „Метаморфози на Светлината“

Изложбата „Метаморфози на светлината“ открива на 22 април – събота, в 19;00ч., в културно пространство ReBonkers и може да бъде разгледана до 7 май, неделя. Работно време: всеки ден (без понеделник), от 16;00 до 20;00 часа.

Доника Йорданова Doney и Мария Казакова са художници представляващи определена генерация на варненската съвременна сцена. Двете авторки са приятелки и не за първи път встъпват в артистичен диалог. Един двугласен женски черноморски етюд, претворен в артистична медия.

Настоящият проект включва сайт-специфична инсталация на Доника Йорданова Doney, изградена специално за и в ReBonekrs, по време на творчески престой в неработните месеци на пространството. Темата на инсталацията е духовното претворение и какъв по-добър ден от Великден да публикуваме тази покана.
Мария Казакова се включва със серия живописни платна, които формират контекст на преживяването.

Ето и няколко думи от куратора на изложбата Асен Иванов:

„Авторите на изложбата ще ни потопят по неповторим начин в един нов свят,където можем да пресъздадем природата, себе си, да се огледаме в една друга реалност –
тази на неограничената сила и превъплъщенията на духовното ни начало, на житейския ни път, на реалността, на фантазиите и въжделенията ни. Посредством образите, които те представят ще съпреживеем един видим за някои и може би не дотам видим за други процес, през който всички преминаваме, за да отключим себе си към едно по-дълбоко и по-богато светоусещане на заобикалящият ни свят и да се слеем с вечните превъплъщения на енергията в него. „

Източник: Новини от Варна – News.bg

Подобни публикации

Back to top button