Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Гергьовденска хоротека в Екопарк Варна

На 6 май е един от най-големите празници в народния календар – Гергьовден. От 11:30 часа в Екопарка ще звучи богата фолклорна палитра от традиционни хора и песни. Очакваме всички любители, професионалисти или просто почитатели на българската народна музика да се хванат на кръшното българско хоро. Всеки може да допринесе за празничното настроение с носия, народен инструмент и всичко свързано с българския фолклор.

Очакват ви много танци, барбекю на открито, томбола с награди, както и разходка с автентична българска писана каручка сред пъстрите пролетни багри в Екопарк Варна.

Гергьовден бележи началото на лятото и новата стопанска година. Празникът е свързан със събуждането на природата, с аромата на цветята, тревите и билките. Чества се в деня на християнския светец Георги, който в народните представи е покровител на овчарите и стадата. В иконите се изобразява на бял кон, пронизващ с копие змей – затова се нарича и Свети Георги Победоносец.

Източник: Новини от Варна – News.bg

Подобни публикации

Back to top button