Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Във Варна предстои първо издание на форум за съвременно визуално изкуство „Буна“

Първо издание на форума за съвременно визуално изкуство „Буна“ ще се проведе във Варна между 24 и 28 май, съобщават организаторите от сдружение „Таляна“ и културното пространство „РеБонкърс“.

Ще участват над 30 организации, галерии, и артистични колективи. Сред тях са Институтът за съвременно изкуство, Арт проект „Депо“, фестивалите „Вода“ и „Процес Пространство“, „Движещо се тяло“, галериите „Папийон“, „Ларго“, „Сариева“, „Синтезис“, „Структура“, „Аросита“, „Едно“, както и Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна.

Поканените са подготвили собствено съдържание за фестивала, представящо повече от сто съвременни артисти от България и света. Сред акцентите в „Буна“ е пърформанс в минерален басейн на плажа. Планирани са над 15 изложби и над 20 дискусии. Общо 60 събития ще протекат в петте дни, разположени основно в творческия квартал „Таляна“ на Варна, историческото ядро на града, наситено с архитектурни паметници, допълват организаторите. Изложби и прояви ще има и в Градската галерия, „РеБонкърс“ и Радио Варна.

Заглавието на форума е избрано заради функциите на буните да разбиват вълните и да променят брега, каза за БТА Ралица Герасимова от организаторите. Посланието ни е свързано с растежа на съвременната визуална сцена и нуждата от припознаването на сектора като значима част от културния живот на страната, допълни тя.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button