Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Изграждат зарядни станции за новите автобуси

Започнаха строително-монтажните работи по изграждане на зарядните станции за новите електроавтобуси във Варна, които бяха закупени по проекта „Екологично чист транспорт за Варна“. Той е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 84 850 958, 84 лв. Бенефициент е Община Варна, а партньор – „Градски транспорт“ ЕАД.

Екологичните автобуси са общо 60. 40 от тях са тип „соло“, а останалите – тип „съчленен“. Предвидено е в депото на „Градски транспорт“ да бъдат монтирани 60 станции за бавно зареждане, а на обръщачите на „Почивка“ и „Вл. Варненчик“ – 2 станции за бързо зареждане. Батериите на автобусите издържат около 300 километра. И двата вида возила са снабдени с климатици и допълнително отопление, както и с рампа за колички за деца и за трудно подвижни хора. Капацитетът на по-големите автобуси е 110 пътници, а по-малките побират до 60 души. Проектът включва още доставка, монтаж и интегриране на системи, свързани с управлението, отчитането, позиционирането на новите превозни средства, преброяването и таксуването на пътниците. Във всяко превозно средство ще бъде внедрена система за пътна безопасност, която в реално време ще дава информация на шофьорите за потенциални рискове.

Изпълнението на проекта ще допринесе и за намаляване наднормените нива на фини прахови частици и азотни оксиди във Варна и подобряване качеството на атмосферния въздух.

Той е стартирал на 9.11.2019 г. и ще продължи до 9.11.2023 г. 

Източник: ОИЦ – Варна | eufunds

Подобни публикации

Back to top button