Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Продължава обновяването на сцена Филиал на ДТ „Стоян Бъчваров“

Продължава обновяването на сцена Филиал на ДТ „Стоян Бъчваров“ във Варна, което се извършва по ОП „Региони в растеж” 2014-2020. Оглед на ремонтните дейности направиха днес кметът Иван Портних, директорът на ТМПЦ- Варна Даниела Димова, ръководителят на проекта Ивелина Тодорова и представители на строителната фирма.

„Обновяването на сградата се извършва по график. Благодаря на екипа на г-жа Димова, защото във фазата на кандидатстване и проектиране той беше изправен пред много предизвикателства. Заради сериозното поскъпване на строителните материали и инфлацията, сумата за ремонтните дейности трябваше да бъде индексирана. Благодаря на Общинския съвет за подкрепата, тъй като съветниците приеха моето предложение за осигуряване на допълнително финансиране в размер на 1,7 млн. лв.. Така ние няма да загубим европейските средства и проектът ще бъде реализиран, надявам се до края на годината, за да може театърът да влезе в своя нов дом“, каза кметът.

За нас от най-голямо значение е долната и горната механизация – въртящата се сцена, която върви с художествено осветление, озвучаване и всички други атрибути, които са неизменна част от една професионална театрална и музикална сцена, каза Даниела Димова.

По данни на ръководителя на проекта вече е изградена скелетната конструкция – по тавана и стените, с цел монтиране на всички инсталации в сградата. Ремонтът на ВиК системата също е почти завършен, в момента се изграждат ел. и ОВК инсталации. Напълно разрушена е пристойката (бившето кафене) от южната страна на сградата. Направен е кофраж и армировка, където предстои да бъде излята първата плоча на допълнителната триетажна пристройка към сградата, в която ще бъде репетиционна зала. В началото на юни, при подходящо време, се предвижда покривът на сградата да бъде отворен, за да може да бъде вкаран резервоарът за гориво, който ще бъде в отделно помещение. В зрителната зала, която ще бъде с 285 места, предстои да започне поставянето на гипсокартон по тавана и стените.

Източник: Новини Варна Днес+

Подобни публикации

Back to top button