Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Скандални лица пълнят листата на ПП/ДБ във Варна

Хора от кръга „Хоризонт“ и Костови приватизатори щурмуват местната власт

Листата на Промяната и Демократична България във Варна е като „Роднина- милиционер, роднина…”.Тя е формирана от скандални лица от бизнес династията „Хоризонт“, командвана от варненския Татко Петко- Рубин Коцев,баща на Благомир Коцев, както и от скандалните приватизатори на Варна и техните деца. Това заявиха пред медиите кандидатът за нов мандат Иван Портних, кандидатът за общински съветник Тодор Балабанов, депутатите от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев и Павел Христов.

1. Благомир Коцев – бивш областен управител, осакатил бюджета на Варна,като го прати в съда и спря капиталовата програма. Разследван за злоупотреби с власт, тъй като осигурил огромен държавен хонорар за юридическа кантора, обслужваща фирмите му. Заплашва го затвор до 5 години. Коцев е наследник на куп фирми и офшорки с марката „Хоризонт“. Бизнесът на фамилията е белязан от взети и невърнати кредити за стотици милиони в евро, долари и лева, завлечени са наши и чужди банки, правили са заменки на земи и далавери с терени край морето в Карадере и между Тузлата и Балчик.

Коцев стана символ на „Автомобилната коалиция“. Той се бори се за свободен достъп на колите в Морската градина, затова от 2013 г. до момента атакува всяка заповед за забраната им. Коцев е син на отвлечения през 2004 г. Рубин Коцев, за освобождаването на който е платил на похитителите огромна сума пари. Загадка така и остава благодетелят, който е платил скъпия откуп, но се говори, че е станало с руска намеса.

2. Николай Стефанов е дясната ръка на Благомир Коцев, шурей и баща на детето на сестра му Биляна. Стефанов движи фирмените дела и дружествата, в които Коцев му е прехвърли собствеността си. Името му бе свързано с кораба „Царевна“, който изостави българските моряци под куршумите на пристанището в Мариопул, Украйна.

3. Мария Ангелова е третата в листата. Близка с приватизатора на Домостроителния комбинат и магазин „Валентина“ Васко Василев от партийната агитка на ДСБ във Варна. Васко Василев наричан от варненци Касичката беше дясната ръка на Добрин Митев, единственият осъден областен управител на Варна, избягал от правосъдие в Нова Зеландия.

4. Йордан Каталиев е също от бизнес династията „Хоризонт“. Той е съдружник на Николай Стефанов и управител в общата им „Строителна компания Хоризонт“ ООД, където една трета от дяловете са на сестрата на Коцев – Биляна.

5. Стелиян Севастиянов – шеф на частното енерго на Златни пясъци –любимият курорт на Иван Костов,станал синоним на скандалната РМД приватизация. Кадър на ДСБ и бивш председател на ОбС. През 2001 година Севастиянов изяде як пердах от неизвестни извършители. Така и не стана ясно кому какво дължи. Същият днес е защитник на незаконните бараки в курорта, наемите от които отиват в партийните каси.

6. Пламен Китипов е градския лидер на Да България. Издигнат бе от Нелко Начев – виден приватизатор на Крайбрежната алея в морската градина. Китипов е проектантът на наводняващата се част от бул. „В. Левски“ във Варна. Името му се свързва и с проекта на скандално известния хотелски басейн в Златни пясъци, в който се удави дете през 2011 година.

7. Филип Спасов – син е на Валентин Спасов, приватизаторът на магазин „Валентина“ и хлебозавода по Костово време. Днес Филип е съдружник с баща си в три фирми за хотелиерство, ресторантьорство, хлебопроизводство и сладкарство. Валентин Спасов е познат още сред варненци, като собственик на бившето бистро „Европа“ на пъпа на града, което той и съпругата му получават тихомълком като подарък от Добрин Митев и Иван Костов.

8. Юрджан Ахмед е бил съдружник на Благомир Коцев и Николай Стефанов в „Ахилеос Шип Мениджъмнт“ ООД, преди дружеството да бъде прехвърлено изцяло на Стефанов. Ахмед е бил и съдружник в частна фирма, която охранява „Хоризонт“. Неин управител пък е Илия Коев, също в листата на ППДБ за Общинския съвет.Благомир Коцев като областен управител назначава на щат Ахмед и Коев като технически сътрудници. Всъщност са били негови шофьори и бодигардове.

9. Цветнен Цветков е кандидат за районен кмет на „Одесос“, познат от години на варненци като строител и предприемач, който не плаща заплати на работниците си. Собственик е на фирма „Туки Цветков“ ЕООД за производство и търговия със строителни материали и конструкции и към края на 2019 г. има над 50 000 задължения към НАП и НОИ. Другата му фирма „ЕТ „Туки – Цветков – Цветнен Цветков“ няма нито един публикуван годишен финансов отчет от съществуването си до днес. Разследване на скандалния Цветков може да бъде видяно в интернет от „Господари на ефира“. Стана известно, още че фирмата „Туки Цветков“ е вдигнала блок в кв.“Виница“, на който последните три нива ги няма в инвестиционните проекти. Разрешенията за строеж са незаконни, но трите незаконни етажа са продадени на хора. По сигнал на собственици на съседни имоти е направена проверка от общинска администрация, която е установила всички нередности и строежът е спрян.

Това са лицата на Промяната и т.н.демократи във Варна –с лъснат нов политически имидж върху стари бизнес кръгове и частни интереси. Това са фактите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Местни избори 2023. Спонсорирана публикация.

Източник: Морето.нет

Подобни публикации

Back to top button