Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Любопитно
Популярно

Във Варна плъзнаха мишки

Започват борба с тях. Как да се предпазим

Във Варна започна есенно-зимната дератизация на каналните шахти и дерета на територията на община Варна. Това съобщиха от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“. Обявиха график, по който ще се случва дератизацията.

Съществуват много начини да се отървем от досадните гризачи, но най-ефективни са комплексните методи:

Запълване на всички пукнатини, откъдето сивите дребосъци могат да влязат в жилището. Това обикновено са пролуки в основата на сградата и пода. Често използвани са и вентилационните отвори, на които може да се поставят метални ситни мрежи, непозволяващи преодоляването им от малкия паразит; присъствие на котка – доста ефективен метод за борба с мишките. Това е мило и гальовно животно с доказан нюх на успешен ловец на малките гризачи; доказано ефективни народни средства в борбата със сивите гризачи – ментата, която изпуска приятна за човека миризма, но силно противопоказна за дребните, нежелани гости. Препоръчва се поставянето на няколко свежи или изсушени листа от растението пред дупките на нашествениците, което бързо ще ги провокира да напуснат сградата; някои импровизирани средства също показват отлични резултати, като поръсването на нафталин пред дупките на нашествениците. Това се дължи на устойчивата му и отблъскваща миризма. Друга хитрост е използването на гипс и брашно, запушващи червата на гризачите и те умират.

Източник: Нова Варна

Подобни публикации

Back to top button