Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Започват ревизия на “Пазари” ЕАД след протест на търговци

Председателят на варненския Общински съвет Христо Димитров е поел ангажимент да бъде извършена ревизия на общинското предприятие “Пазари“ ЕАД, след като търговци от Централния пазар обявиха протест срещу поискано 10-процентно увеличение на наемите от общинското предприятие. Това съобщи за Радио Варна Наско Георгиев от Инициативната група на търговците, които са участвали в среща с Христо Димитров и управителя на “Пазари“ Недко Радев.

Те са получили и отсрочка за подписване на анекси към договорите с увеличението до 22 декември, като предишният срок беше 30 ноември.

В началото на ноември беше поискано увеличението, а срещу него се обявиха търговци от Централния пазар с мотива,че условията, в които работят, не отговарят на цените на наемите, които плащат, още повече, че увеличението е второ за тази година. Живко Цонев показа документ от 2017 година, в който е вписан отказ от общинското предприятие да бъде монтирана тента на търговското помещение, за което плаща наем. В документа се посочва, че предприятието няма възможност да купи и монтира такава, а ако търговеца иска може да го направи за своя сметка. Тогава Живко Цонев слага тентата , но днес – 6 години по-късно, тя е скъсана. Подал е искане за подмяната й, но отговор още не е получил. За Радио Варна управителят на “Пазари“ ЕАД Недко Радев отрече твърденията на търговците, че правят ремонти на щандовете и обектите за своя сметка с думите: “Подобни твърдения са пълни глупости.“

Varna24.bg

Подобни публикации

Back to top button