Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитика

6 май във Варна и Бургас (програма)

По случай 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия, Военноморските сили ще проведат празнични събития във Варненския и Бургаския гарнизони:

Град Варна – 6 май 2023 г.

В 10.30 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.

След края на ритуала от площада ще тръгне шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили и представителен блок на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, което ще премине по булевард „Княгиня Мария Луиза” до „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година”, до сградата на Община Варна.

В 11.30 ч., след пристигане на шествието, на „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година” ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

Град Бургас – 6 май 2023 г.

От 11.00 ч. ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на „24-ти пехотен Черноморски полк” пред Военен клуб Бургас.

От 12.00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Бургаския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.

Негово Преосвещенство Агатополският епископ Йеротей ще благослови бойните знамена и представителните части.

Град Поморие – 5 май 2023 г.

В 10.30 ч. пред скулптурната композиция „Свети Георги“ – закрилник на град Поморие и символ на победата и храбростта ще се проведе ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя по повод тържествено честване на 6-и май – Ден на храбростта и празник на Българската армия и празник на град Поморие.

Източник: Радио Варна

Подобни публикации

Back to top button