Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Академия кино за деца и тази неделя във Варна с филма “Небесния Анри”

Тази неделя, 3 декември, академия “Кино за деца” ще продължи със забавленията за млади кинолюбители.

След старта na Академия кино за деца миналата седмица, най-младите зрители ще се срещнат отново със зайчетата Лори и Флюк, герои от “Небесния Анри” – втория филм от поредицата. Това ще бъде неговата предпремиера и ще ни покаже история за новата голяма беля на Флюк, която ще стане причина да се осъществи една забравена мечта. Филмът е заснет с финансовата помощ на Национален Филмов център и е продуциран от Мирамар филм – студиа за филми, сред които са – ДЗИФТ на Явор Гърдев, LOVE net, Въздесъщият, Кръвта на пеликана, сериалът Порталът и множество анимационни и документални филми с международни награди. 4 FRIENDS studio е изцяло варненско студио за анимация, видео и кино продукция с над 20 годишна история. Обемните куклени анимации за Лори и Флюк завръщат класическата техника на куклената Stop motion анимация на големия екран.

Тази неделя ще видите и трейлъра, на новия трети филм от поредицата, чиито снимки са на финала.

След прожекцията, отново с майстора на класическата анимация, художник – аниматорът Мира Арнаудова, малките кинолюбители ще се гмурнат в света на киното от другата страна на екрана, за да видят и експериментират как се прави то. Ще имат възможност да видят оригиналните кукли, както и част от декора. Ще има изненади за зрителите и възможност да порисуват с авторите на филма, които ще споделят и разкажат за технологията на анимацията. Който желае, може да донесе и любимата си кукла, която да бъде включена във филмовото приключение.

Със заниманията към прожекциите, в Академия Кино за деца създаваме и други преживявания, а именно социалното общуване с нови деца и приятелства. Учим ги да общуват, да се сработват помежду си и да си помагат. Това е нашата покана за излизане извън компютрите и социалните мрежи, които така лошо надничат и отнемат от детското време и развитие. Навлизайки в света на киното, децата се ангажират и могат да правят техни сценарии, да се събират в екипи, където сами да си определят, кой какво да прави, кой е режисьор, сценарист, актьор… Превръщайки ученето в игра, дава шанс на децата за още по-голям интерес и увличане в правенето на кино.

Дали сме малки или големи, киното ни кара да се смеем, да плачем или да се тресем от страх. То ни зашеметява, изненадва ни, задава ни въпроси и ни пренася в хиляди истории оттук и оттам, където понякога се говори на друг език, но емоциите са винаги универсални.

В наши дни имаме изключително много начини да гледаме филми. Можем да ги гледаме на смартфон в обществен транспорт, на таблет или на мобилен телефон под завивката, на телевизията благодарение на разнообразните безплатни или платени канали, но нищо не замества колективното преживяване на гледането на филм в мрака на киното, където се обединяваме в една фантазия, близка до бодро сънуване – киното.

Това е второто издание на “Академия Кино за деца”, като заниманията ще са регулярни и ще се провеждат през уикендните, в прекрасната обстановка на Campus90.

На разположение на родителите са лоби бар със Specialty кафе и авторски коктейли, фитнес център, споделено работно пространство, ресторант, безплатен паркинг.

Входът за прожекция и участие в работилница е 10 лв.

Може да запазите място на телефон 0889908990, както и да следите за актуална информация на страницата на Академията.

“Академия за кино за деца” е проект на фондация Международен Фестивал на Червенокръстките и здравни филми и е подкрепен от Фонд Култура на Община Варна.

Новини | Moreto.net – Варна

Подобни публикации

Back to top button