Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Без коли в Морската градина на Варна

Движението на автомобили в Морската градина ще бъде забранено. С 33 гласа “за”, без “против” и 8 “въздържал се” общинските съветници на Варна одобриха промени в Генералния план за организацията на движение, с които се забранява достъпът на коли в парка.

Ако днешното решение не бъде обжалвано, то трябва да влезе в сила в 3-дневен срок след публикуването му на интернет страницата на Общинския съвет.

Предвижда се въвеждане на забрана с пътни знаци на кръстовищата на бул. “Княз Борис I” със сп. “Акациите” и сп. “Делфинариума” в посока Златни пясъци.

В Морската градина ще могат да влизат с колите си само живущи в зоната, както и хора с документ за инвалидност. Достъпът ще се осъществява въз основа на специално издадени от Община Варна пропуски със срок на валидност максимум 1 година.

Автомобилите на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност ще имат неограничен достъп. Такъв ще имат и аварийни екипи на ВиК, Енерго-Про и др., когато работят по отстраняване на авария. Автомобили, зареждащи търговските обекти, ще могат да влизат в интервала от 05:00 часа до 08:00 часа.

На днешното заседание общинските съветници решиха също да се направи Нова клетка на регионалното депо за отпадъци на общините Варна, Аксаково и Белослав. С пълно единодушие Общинският съвет в морския град даде съгласието си за предприемане на действия за извършване на проучвания за изграждане на съоръжението.

Строителството се налага, тъй като според извършеното геодезическо заснемане на достигнатото ниво на запълване на Клетка 1 свободният капацитет би осигурил експлоатация на депото за не повече от 3 години.

На Общото събрание на Регионалното сдружение на общините е взето решение за нова клетка с индикативна стойност около 13 млн. лева с ДДС, която ще се строи за периода 2023 – 2025 г. Община Аксаково трябва да обяви обществена поръчка за изграждане на съоръжението. Финансовото участие на трите общини се разпределя, както следва: 77,6% за община Варна, 19,8% – за община Аксаково и 2,6% – за Белослав. Финансирането ще се осигури от бюджета на община Варна и/или план-сметка за дейност “Чистота” за съответната година, както и/или от заемни средства.

Източник: Новини Варна Днес+

Подобни публикации

Back to top button