Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Главният архитект на Варна е отстранен от длъжност

Виктор Бузев е отстранен от длъжност, съобщиха от пресслужбата на община Варна. На 19 април кметът на Варна поиска от главния архитект на общината да депозира оставката си до края на деня. Тъй като оставката не бе подадена в указания срок, е образувано дисциплинарно производство и Бузев е отстранен от длъжност.

Оставката на главния архитект беше поискана заради опити за незаконосъобразни действия, които водят до обосновани предположения за зависимости, уточняват от администрацията.

Други мотиви са липсата на цялостна визия за развитието на града, пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата, презастрояване в отделни зони, липса на организация при функционирането на Експертния съвет по устройство на територията, за което алармират и браншовите организации, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, пасивност по отношение на ключови проекти като Дупката, превръщането на къщата на Антон Новак в музей и други.

Източник: Новини Варна Днес+

Подобни публикации

Back to top button