Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Кметът на Варна: Предполагам, че може да ме арестуват

Портних обявил, че е налице груба политическа манипулация и активно мероприятие, отнасящо се до рибарско пристанище "Карантината"

Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвинение и евентуално може да ме арестуват. Това заяви днес кметът на Варна Иван Портних.

Всичко започна в 12:50 часа днес, когато на електронните пощи на медиите в града се получи покана от Община Варна, в която пише: Колеги, днес, 01.09. от 14 ч. ще се проведе брифинг на кмета по повод съмнения за политическа манипулация и активно мероприятие преди местните избори. Място: зала “Варна”, Община Варна.

В уречения час кметът Иван Портних влезе в залата и обяви, че е налице груба политическа манипулация и активно мероприятие, отнасящо се до рибарско пристанище “Карантината”.

Той обясни, че по Опис №193 от 2021 г. на Европрокуратурата има заведена преписка. Съобщи, че лице, на име Теодора Георгиева, представяща се от Европрокуратурата, проверява проекта. Обаче прокурорът по този опис е с име Михаела Райдовска.

Дали Теодора Георгиева извършва разследване и на какво правно основание, попита кметът на Варна. Свързана ли е с определени политически кръгове и лица, допълни той въпроса си. Отговор от журналистите, присъствали на брифинга, така и не получи.

За вещо лице по проверката е назначен Йоан Каратерзиян, продължи още кметът Портних. Той припомни, че Каратерзиян е бил кандидат за кмет от ДБ.

Как така е единствения геодезист в България, който може да извърши тази проверка, попита още Портних. Този човек атакува проекта още от първия ден, допълни кметът на Варна. Нееднократно съм казвал, че по редица европроекти сме проверявани и винаги сме съдействали, каза Портних.

Той обясни, че Каратерзиян се представя от НПО “Камара на геодезистите в България”. Това е неправителствена организация. Реално съществуващата Камара се разграничи от него още през 2018 година, допълни кметът на Варна.

Търси ли се политически намек преди изборите, попита той. От 2021 година тече преписката за “Карантината”, но не съм викан. Предполагам, че ще ми бъде повдигнато обвинение и евентуално може да ме арестуват. Това е груб инструментариум, допълни Портних.

Според него няма нищо притеснително по реализацията на проекта за рибарското пристанище “Карантината”.

Подали сме възражение за отвод на Каратерзиян по този казус. Той нееднократно и в социалните медии, и в медиите пише срещу проекта, обясни още кметът на Варна.

Относно проверките срещу бившия прокурор Владимир Чавдаров, Портних риторично отсече: Няка какво да добавя!

Източник: Вести

Подобни публикации

Back to top button