Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Нова клетка на регионалното депо за отпадъци на Варна, Аксаково и Белослав

Нова клетка на регионалното депо за отпадъци на общините Варна, Аксаково и Белослав предстои да бъде изградена. С пълно единодушие Общинският съвет в морския град даде съгласието си за предприемане на действия за извършване на проучвания за изграждане на съоръжението.

Строителството се налага, тъй като според извършеното геодезическо заснемане на достигнатото ниво на запълване на Клетка 1 свободният капацитет би осигурил експлоатация на депото за не повече от 3 години.

На Общото събрание на Регионалното сдружение на общините е взето решение за нова клетка с индикативна стойност около 13 млн. лева с ДДС, която ще се строи за периода 2023 – 2025 г. Община Аксаково трябва да обяви обществена поръчка за изграждане на съоръжението. Финансовото участие на трите общини се разпределя, както следва: 77,6% за община Варна, 19,8% – за община Аксаково и 2,6% – за Белослав. Финансирането ще се осигури от бюджета на община Варна и/или план-сметка за дейност „Чистота“ за съответната година, както и/или от заемни средства.

Сред темите на днешното заседание бе и изграждането на пристройка за две яслени групи към Детска ясла №7 „Роза“. Проектното предложение е одобрено от министъра на образованието и науката и е включено в списъка към Програмата на МОН за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища.

Съветниците дадоха съгласието си за изпълнението на проекта, чиято обща сметна стойност е близо 2,8 млн. лева с ДДС. Средствата ще бъдат предоставени от държавния бюджет за 2023 г. и 2024 г. и от съфинансиране от Община Варна.

С изграждането на пристройката ще се осигури място за още 50 деца, с което недостигът на места в район „Приморски“ ще бъде до голяма степен преодолян, стана ясно на днешното заседание.

Източник: Новини от Варна – News.bg

Подобни публикации

Back to top button