Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Община Варна започва строеж на две нови детски градини

Започва строежът на две нови детски градини във Варна, съобщи днес кметът на града Иван Портних. По думите му част от средствата са осигурени по програма на Министерството на образованието и науката от 2020 г., останалите – от общината. Инвестицията в двете градини ще е близо девет милиона лева. Едната ще бъде построена в район „Одесос“ и ще е за близо 100 деца, като ще разполага и с физкултурен салон. Другата градина ще бъде в село Тополи. Тя ще е за пет групи, плюс още една като ясла.

Започва строеж и на пристройка към Седмо Средно ,училище „Найден Геров“ във Варна, каза още Портних. По думите му сградата ще е на четири етажа и ще има 16 класни стаи. Инвестицията ще е над три милиона лева. Кметът каза още, че в четири училища се изграждат спортни площадки. Предстои да бъдат обновени площадките и в три градини. В други две това ще стане с подкрепата на посолството на САЩ у нас.

Ще бъде направено предложение до Общинския съвет общината да поеме извънкласните занимания в градините, допълни Портних. Според него това ще помогне на родителите и ще даде шанс на повече деца да развиват таланта си и да се изявяват. Общината е готова да разшири и обхвата на фонд „Култура“. Според кмета идеята е да се подпомогнат детските школи по изкуствата в града, както и читалищата, които развиват такава дейност.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button