Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Пълен мит е, че няма публика във Варна

Ралица Герасимова: Пълен мит е, че няма публика във Варна, трябва да има кой да предлага съдържание

Варна е културната столица на България заради различните представителни фестивали. Именно заради това в културния сектор има страшно много работа. Това каза новият заместник-кмет с ресор “Култура” в Община Варна Ралица Герасимова за предаването “Гравитация нула” по Радио Варна.

Тя допълни, че във Варна трябва да бъдат обвързани културата и туризмът. Културните събития трябва да се провеждат във всеки един сезон, не само през лятото, посочи тя. “Това, че е има една част от публиката в града, която през зимата отсъства на културните събития, не означава, че не можем да правим зимна програма. Напротив! Пълен мит е, че няма публика във Варна. Няма кой да предлага съдържание”, допълни Ралица Герасимова.

Тя коментира и работата на музеите в града. “Кризата с музеите е национална, а не регионална. България продава себе си като държава с културно богатство, а местата по никакъв начин не отговарят на стойността, която се опитваме да предлагаме. Много работа има там – имаме остра нужда от организация на музеите. По-голямото предизвикателство е реформирането, възстановяването на съществуващите музеи”, допълни тя.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button