Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини

МКЦ при ТУ-Варна подготви капитани от индийската компания МАРИТЕК

Морския квалификационен център при ТУ-Варна завърши пореден курс за подготовка на капитани на азимутални кораби (танкери) от индийската компания МАРИТЕК, които бяха за една седмица на обучение в единствения симулатор от подобен род в региона.

Подготовката протече по специализирана програма, включваща разработване на специализиран корабен модел по подобие на кораб, с който разполагат във флота на компанията, както и специализирани среди ( пристанища и реки ), в които плават капитаните на компанията.

МКЦ към ТУ-Варна, разполагащ с уникалните възможности за разработване на среди и кораби от всякакъв вид и с всякакви задвижвания се наложи като надежден партньор на  морските компании и успешно предлага този тип услуги за азимутални кораби и системи, както и много други възможности  за симулиране, включително речно корабоплаване, специализирани офшорни кораби и др.

Освен с уникалните симулатори Морския квалификационен център разполага с международно признати специалисти и инструктори, които бяха много високо оценени за пореден път от капитаните на фирма МАРИТЕК, които придобиха способностите да маневрират с този тип кораби и получиха международни сертификати.

Фирмата изяви желание да продължи обучението този път в Индия на по-голям брой капитани и помощници с помощта на мобилната версия на тренажора и квалифициран инструктор, която е налична само в ТУ-Варна.

„Университетът показва големите възможности, които имаме като морска държава и ще продължава да дава възможност на най-добрите морски кадри да прославят професията и възможностите, които са усвоили по време на своята кариера в различни компании и кораби по света, сподели к.д.п. Петър Гембешев, ръководител на МКЦ при ТУ-Варна.

Източник: Новини от Варна – News.bg

Подобни публикации

Back to top button