Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Половина хотели на “Златните” отвaрят за Великден

Едва половината от хотелите в курорта “Златни пясъци” ще отворят за Великден. Пролетните празници са времето, което често е генерална репетиция за хотелиерите преди активния туристически сезон.

Традиционните резервации в този период са от съседните ни държави и основно от Румъния. Именно туристи от северната ни съседка ще бъдат основен контингент и в хотелите в КК „Златни пясъци“ този Великден. Това каза за Радио Варна Станислав Стоянов, който е заместник-председател на Съюза на хотелиерите „Златни пясъци“ и собственик на хотел в комплекса. По думите му, заетостта е добра, но не всички хотели ще отворят врати за празниците.

“За Великден ще работят предимно висококатегорийните хотели, които предлагат и допълнителни услуги като СПА, басейни и други. Ще отворят врати около 50-60% от хотелите”, коментира Стоянов.

Освен резервациите от румънски туристи, сред гостите в комплекса за празниците ще са и сърби и македонци. Те обаче ще са в по-малък процент.

Според Стоянов, между Великденските празници и активния туристически сезон има твърде голям прозорец и това създава сериозни затруднения пред хотелиерите.

“Получава се едно отваряне и затваряне и голям луфт между празниците и летния сезон. Преди пандемията имаше много ранни записвания от западни туристи, които запълваха крилата на сезона. Сега отново има увеличение на броя на ранните записвания, но те са за основния сезон, а не за крилата”, поясни Стоянов.

Той и колегите му се надяват на успешен летен сезон, но отбеляза, че отново се очертава да е труден и не вярва да бъдат достигнати нивата от 2019 година.

“Трудно ще достигнем нивата от 2019-та при положение, че сме загубили руския пазар и от балтийските държави. Губим позиции и на немския пазар”, отбеляза Станислав Стоянов.

Проблем по думите на заместник-председателя на Съюза на хотелиерите “Златни пясъци” е и факта, че от две години са спрени и чартърните полети.

Източник: Новини Варна – Chernomore

Подобни публикации

Back to top button