Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Спорт
Популярно

Олимпийски, световни и европейски шампиони идват на Световна купа във Варна

Олимпийски, световни и европейски шампиони са подали заявка за участие в последния за тази година кръг от сериите за Световнити купи по скокове на батут, който ще се проведе на 7 и 8 октомври във Варна.

Домакин на състезанието, което е олимпийска квалификация за Игрите в Париж догодина, ще е “Дворецът на културата и спорта”.

До момента заявка за участие са подали 144 състезатели от 33 държави, сред тях са силите в този спорт – Китай, Бразилия, Канада, Франция, Великобритания, Япония, Нова Зеландия. Освен медалите в олимпийската дисциплина батут – индивидуално, в морската ни столица ще бъдат връчени и купите на победителите в сериите от Световните купи за 2023 година – индивидуално и синхрон.

Любителите на скоковете на батут ще видят изключителните изпълнения на олимпийската шампионка Сюеин Чжу (Китай), олимпийския медалист и световен шампион Дилън Шмид (Нова Зеландия), първенците на планетата Ланюй Ян и Цзъсай Ван (Китай), Брайони Пейдж (Великобритания), Хикару Мори (Япония), Фабиан Фогел (Германия), европейския шампион Алън Моранте (Франция) и др.

България ще бъде представена от петима национали. За отговорния старт във Варна при мъжете се подготвят – Мариян Михалев, Максим Ангелов и Мартин Димитров. И тримата са носители на медали от световни и европейски първенства при младежите. При жените ще разчитаме на сребърната медалистка от първенство на планетата в синхронните скокове Христина Пенева, както и на Диана Сарафова.

Състезателите ни ще бъдат водени от старши-треньора на националния отбор по скокове на батут Мариана Макулова и от нейният помощник Станислав Стоянов.

Съдия за България на световната купа във Варна ще е Милена Станчева. По програма в събота и в неделя сутринта са квалификациите, а след обяд са финалите.

Източник: Dir.bg

Подобни публикации

Back to top button