Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Откриха музикалното “Варненско лято”

Международният музикален фестивал “Варненско лято” бе открит вчера от кмета на Варна Иван Портних, артистичния директор Марио Хосен и директора на Театрално-музикално продуцентския център Даниела Димова.

Фестивалът превръща Варна в привлекателно място за любителите и ценителите на музиката от цял свят и в дестилация за културен туризъм, каза по време на откриването кметът Иван Портних. Той посочи, че фестивалът ще отбележи скоро стогодишен юбилей и подчерта приноса на Марио Хосен и Даниела Димова за надграждане на фестивалната програмата. Все повече стават гостите от пет континента, които специално идват във Варна, за да се насладят на хубавата музика и да се запознаят с уникалните забележителности и гостоприемството на местните хора“, каза и маестро Марио Хосен.

По традиция фестивалът започна с Рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров, изпълнена от Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна, под палката на големия български диригент Иван Кожухаров.. Последва Концерт за тромпет и оркестър от арменския композитор Александър Арутюнян, със солист -френският виртуоз Ромен Лельо. Финал бе сложен с Четвърта симфония на Чайковски.

ММФ „Варненско лято“ 2023 се реализира с финансовата подкрепа от Община Варна.

ММФ "Варненско лято"

Източник: НАЧАЛО – ВАРНА новини – Коректният източник на информация!

Подобни публикации

Back to top button