Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Седем населени места от община Аврен ще имат модерно енергоспестяващо LED осветление

Старото осветление на седем села от община Аврен ще бъде подменено с модерно енергоспестяващо LED осветление. Това обяви кметът на общината Емануил Манолов във Фейсбук. Той уточни, че това е първият спечелен проект по Плана за възстановяване и устойчивост и е на стойност 702 000 лв.

Новото осветление ще бъде в селата Аврен, Бенковски, Болярци, Дъбравино, Здравец, Равна гора и Царевци.

„Освен модернизацията на осветлението ще има и изградени фотоволтаици в 3 от населените места, които ще захранват уличната мрежа“, добави той.

Изпълнението на проекта ще започне веднага след подписване на договора за финансиране и провеждане на обществена поръчка за избор на изпълнител.

„Изпълнението на проекта ще допринесе за сериозно намаление на сметките за ток за улично осветление и по естетична жилищна среда“, изтъкна кметът.

„Отделно от проекта със собствени средства приключваме пълната подмяна на старите лампи с нови LED тела в с. Садово и ще инвестираме и в пълното обновяване с 700 бр. нови осветителни тела в селата Приселци и Близнаци до края на м. юни“, написа още Манолов.

Програмата на община Аврен е до м. октомври всички населени места да имат изцяло модернизирано осветление. Кметът написа, че общината ще обърне внимание и на улиците, на които няма стълбове или окабеляване като заедно с новите лампи системата ще бъде доокомплектована.

Източник: ВАРНА новини – Коректният източник на информация!

Подобни публикации

Back to top button