Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини

Варненската опера изпраща годината с „Лешникотрошачката“

Варненската опера изпраща 2023 г. с две представления на балета „Лешникотрошачката“ от П. И. Чайковски в хореографска редакция на Сергей Бобров, под диригентството на Петър Тулешков. От институцията посрещат децата час по-рано преди спектаклите, за да ги зарадват с подаръци. Малките зрители получават хартиени макети на главните герои от балета, които сами да изрежат и сглобят, за да си направят украса за елха.

На сцена „Ротонда“ в театъра, до голямата коледна елха, са поставени декори, в които родителите могат да фотографират децата си за спомен от посещението на празничния спектакъл на „Лешникотрошачката“. В кадрите се включват и костюмирани балетни артисти от трупата на постановката.

С направените снимки малките зрители могат да участват в онлайн играта на Варненската опера, която ще приключи утре. Тогава петима участници ще бъдат избрани и ще спечелят по два билета за предстоящи балетни спектакли на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна.

Довечера предстои последното представление на „Лешникотрошачката“.

БТА

Подобни публикации

Back to top button